Mer om verksamheten

Verksamheten på Närdaghemmet bedrivs som en kombination av pedagogisk omsorg och ”vanlig” förskola, vilket innebär att barnen i de flesta fall börjar hos en av våra dagbarnvårdare, för att sedan i treårsåldern gå över till förskoleverksamheten på Swedenborgsgatan 31.

De minsta barnen har vid det laget redan vant sig vid att vistas på förskolan, eftersom de tillsammans med dagbarnvårdarna tillbringar en del av sin tid i dessa lokaler. De har också hunnit lära känna personalen på förskolan samt även de äldre barnen. Övergången från den pedagogiska omsorgen till förskolan fungerar därför mycket bra. Personal och föräldrar är överens om att detta är ett bra system – barnomsorg i en liten grupp för de yngsta barnen, och i en större grupp med mer organiserad verksamhet för de något äldre.

 

Pedagogisk omsorg hos dagbarnvårdare

Våra dagbarnvårdare Karin och Kicki tar hand om fyra barn vardera i sina hem ett stenkast från förskolan och har ett nära samarbete med varandra. De och barnen träffas nästan varje förmiddag för gemensam lek och stoj, ofta ute i skogen, i någon park eller i förskolans lokaler.

Barnen leker tillsammans, pysslar, skapar, sjunger eller lyssnar på sagan som gömmer sig i ”sagoknytet”… Några gånger per termin är de också ute på andra äventyr, teater-, musei-, konditoribesök eller något annat spännande.
walk